Solid Arms

Standard

Affären Solid Arms säljer vapen, vapentillbehör och annat inom som efterfrågas inom skyttesporten. Deras kunder finns både bland företag, privatpersoner och myndigheter.

Produkterna kan nås via deras webbshop och utöver det marknadsför sig företaget även tydligt på skyttetävlingar. De har bland annat en representant både i Lund och en i Uppsala. Vid tävlingstillfällen, eller mässtillfällen, brukar de ha med sig både vapen och andra produkter för att man lätt ska kunna känna sig för inför ett köp. För det är med vapen som med mycket annat – det ska kännas rätt.

De märken som säljs genom Solid Arms är företaget officiella representanter för i landet. Det innebär att de hela tiden har högsta kvalité vilket självklart är en extra säkerhet för de som köper vapen. En annan fördel är att de har snabb support och möjlighet till att beställa hem reservdelar mycket snabbt och smidigt. Detta tack vare de direkta kanalerna de har med sina leverantörer. I deras webbshop finns bland annat bälten, magasin, väskor, skyddsutrustning och vapenskåp.

De priser som anges i webbutiken är inklusive moms men däremot tillkommer det fraktkostnad. Vid försäljning till privatpersoner sker alltid frakten via posten och kunden får hämta ut varan mot postförskott. Detta upp till ett varuvärde av 5000kr. Det är även möjligt att göra förskottsbetalning vilket gör att man får köpa varor på upp till 20.000kr.

Vid försäljning till företag tar de alltid en kreditprövning först och sedan sker försäljning mot faktura som då har förfallodatum på tio dagar. Skulle ett företag inte gå igenom kreditprövningen finns möjligheten att handla som privatperson och i dessa fall gäller regler för privatpersoner.