Poker- ett älskvärt spel

Standard

Poker är ett populärt kortspel med anor från tidigt 1800-tal och idag kan du spela poker på många olika sätt och en av de allra populäraste pokergrenarna är Texas Hold ’em som vuxit sig väldigt stor på relativt kort tid.

Sociala och strategiska vinster

Att spela kort är en social aktivitet som inte sällan bidrar till nya vänner och bekantskaper, dessutom så är det också en fantastiskt rolig och nervkittlande underhållning. Du som spelare måste vara skicklig och ha ett bra pokerface för att kunna spela bland andra skickliga spelare.

Stimulerande för hjärnan

Att spela poker är stimulerande och utvecklande för hjärnan för i spel med andra skickliga spelare så är det inte sällan så att den som är den bästa människokännaren också är den som går hem med vinsten. Poker handlar alltså till oerhört stor del om att vara bra på att bedöma andra spelare utifrån ett strategiskt- och logiskt perspektiv.

Ju mer du spelar ju skickligare blir du

Det finns några sällsynta poker hajar därute ibland oss som tjänar stora summor pengar på poker, men det är långt ifrån alla pokerentusiasters vardag. Det är inte rimligt att tro att du kommer att kunna kan tjäna stora summor pengar på poker men ju mer du spelar desto mer utvecklar du dina pokerfärdigheter och successivt så blir du en skickligare spelare.

Texas Hold ’em

Är du nyfiken på pokerdisciplinen Texas Hold ’em så kan du börja med att kolla upp vilka poker regler som gäller för just den disciplinen. När du anser att du har koll på reglerna så är det bara att köra igång, du kan spela online eller tillsammans med dina vänner.