Norma återkallar 308 Win Jaktmatch

Standard

Företaget Norma gick under hösten ut med en varning för vissa patroner av märket 308 Win Jaktmatch. Dessa började distribueras till olika butiker i februari detta år vilket gör att de som köpt patroner av detta märke före denna månad inte behöver vara orolig för att de har felaktiga patroner.

Det är dessutom inte alla patroner som återkallas utan enbart de med vissa LOT-nummer. En fullständig lista på de LOT-nummer som återkallas går att hitta på Vapentidningen.se.

Orsaken till denna återkallelse är att företaget upptäckt att vissa av dessa patroner kan ha felaktigheter. Den risk som finns är att en patron skulle kunna fasta i gevärsloppet. Det i sin tur kan resultera i det som kallas för vapensprängning om ännu ett skott avlossas. En sprängning som till stor sannolikhet kan göra rejäla personskador.

De som har patroner med de nämnda LOT-numren ska direkt gå till en butik som är återförsäljare för dessa och lämna in dem. Som en säkerhetsrutin bör man även alltid undersöka att det inte sitter en kula i loppet mellan varje skott.